Hyvät tavat

Aika ja kärsivällisyys auttavat parhaiten lasta kehittymään yökasteluvaiheestaan ohi. Vaikka mitään ihmelääkettä ei olekaan, lapsen oloa voi lyhyellä aikavälillä lievittää monella tavalla. Jokainen lapsi on erilainen, ja lääkäri voi auttaa löytämään juuri sinun lapsellesi parhaiten sopivan keinon. Esittelemme tässä muutamia vaihtoehtoja:

Hälytinhoito

Saatavilla on monenlaisia hälyttimiä, jotka aktivoituvat vahingon sattuessa. Hälytin herättää lapsen ja muistuttaa häntä käymään vessassa. Hälytin saa lapsen tottumaan yön aikana ilmenevään virtsailun tarpeeseen, ja hän oppii reagoimaan tilanteeseen nopeasti ja järkevästi. Hälyttimiä on kahta päätyyppiä: Sänkyhälyttimissä on aluslakanan alle asetettava anturityyny, joka herättää lapsen tarvittaessa. Saatavilla on myös hälyttimiä, joissa anturi asetetaan alushousujen sisään.

Lääkehoito

Jos antidiureettista hormonia ei erity riittävästi, lääkäri voi määrätä sulavan tabletin muodossa saatavan lääkehoidon. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä lääkäriin.

DryNites®-pyjamahousut

Lapsi voi käyttää DryNites®-pyjamahousuja muiden hoitokeinojen rinnalla. DryNites®-pyjamahousuissa lapsi pysyy kuivana, ja hänellä on mukava ja varma olo koko yön ajan. Imukykyiset DryNites®-pyjamahousut on kehitetty erityisesti lapsille. Tytöille ja pojille on omat mallinsa, ja ne piiloutuvat huomaamattomasti yöasun alle.

Virtsarakon harjoittaminen

Jos rakko on niin pieni, ettei yöllä erittyvä virtsa mahdu siihen, rakon harjoittamisesta voi olla apua.

Voit kysyä lääkäriltä neuvoa eri ratkaisujen valitsemiseksi.

Suositeltu artikkeli

Tutustu tuotteisiimme

Löydä sopiva tuote lapsellesi
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Pyjamahousut

Näytä tuotteet
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Patjansuoja

Näytä tuotteet