Wees niet bang om naar de dokter te gaan.

Kuinka puhua lapsellesi yökastelusta

Etkö osaa puhua lapsesi kanssa yökastelusta? Onko yökastelu edelleen hankala puheenaihe? DryNites®-vinkkien avulla osaat lähestyä aihetta oikein.

Vaikka yökastelu on yleinen vaiva, monelle lapselle on lähes ylitsepääsemättömän vaikeaa kertoa siitä. Auta lastasi puhumaan asiasta avoimesti ja näytä että olet hänen tukenaan.

Tässä muutama vinkki aiheeseen liittyen

Puhukaa asiasta yhdessä

Lapset usein pelkäävät vanhempien reaktiota yökasteluun. Lasta helpottaa kun puhutte ongelmasta avoimesti. Voit kertoa hänelle että se oli vahinko ja että olet hänen apunaan ja tukenaan.

Ole positiivinen

Yökastelu voi vaikuttaa lapseen syvästi ja voi johtaa itsetunnon menetykseen. Lapsesi tarvitsee tukeasi ja apuasi ongelman ratkaisemisessa. Lapsesi on erittäin herkässä kehitysvaiheessa, ja hyvä itsetunto on tärkeää tänä aikana.

Älä painosta häntä

Muista että yökastelu on yleinen ja normaali vaiva. Moni lapsi, etenkin pojat, yökastelevat säännöllisesti 6-7 vuotiaaksi asti. Erittäin harva 6-7 vuotias on välttynyt täysin yöllisiltä vahingoilta. Muista myös, että yökastelu voi kestää vuosia, joten älä anna periksi liian nopeasti. Käytä DryNites® pyjamahousuja antaaksesi lapselle rauhallisen unen jota hän tarvitsee.

Puhu yökastelusta perheen ulkopuolisten kanssa

On täysin hyväksyttävää puhua yökastelusta lääkärisi kanssa lapsen ollessa paikalla. Jos lapsesi on yön yli poissa kotoa (esimerkiksi luokkaretkellä tai kaverin luona), kerro yökastelusta hienovaraisesti lapsista huolehtivalle aikuiselle (opettaja tai vanhempi), jonka apua voidaan tarvita vahingon sattuessa.

tammikuu, 2023

Tags: , , , ,

Suositeltu artikkeli

Tutustu tuotteisiimme

Löydä sopiva tuote lapsellesi
Absorberend nachtondergoed voor jongens

DryNites® Pyjamahousut

Näytä tuotteet
Absorberende matrasbeschermer

DryNites® Patjansuoja

Näytä tuotteet